Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση:Γιατί τα ανερωτικά άτομα θέλουν ή χρειάζονται να δηλώσουν την ανερωτικότητά τους στον έξω κόσμο?

Απάντηση : Είναι αλήθεια ότι κάποια ανερωτικά άτομα δεν θεωρούν την μη πραγματοποίηση σέξ ως γεγονός άξιου λόγου και ζούν την ζωή τους αλληλεπιδρόντας με την υπόλοιπη κοινωνία  χωρίς κανένα πρόβλημα .
Κάποια όμως ανερωτικά άτομα βρίσκονται κατά καιρούς σε συνθήκες που απαιτούν από αυτά να λειτουργήσουν σεξουαλικά . Μπορεί π.χ. να νοιώσουν ψυχολογικά πιεσμένοι από το κοντινό τους περιβάλλον και να προσποιηθούν ότι νοιώθουν ερωτική έλξη προς τρίτους μόνο και μόνο για να νοιώσουν ότι δεν διαφέρουν από τους γύρω τους.
Κάποιοι πάλι νοιώθουν άσχημα όταν στις παρέες που συμμετέχουν όλοι οι άλλοι μονίμως συζητάνε για ερωτικά θέματα (π.χ. σόκιν ανέκδοτα, κουτσομπολιά για τις ερωτικές επιδόσεις συναδέλφων στην δουλειά, συμβουλές για εύκολες ερωτικές κατακτήσεις κλπ) . Μπορεί κάποιοι ανερωτικοί να το βρίσκουν εύκολο να "παίζουν" το παιχνίδι και να συμμετέχουν λεκτικά σε αυτό το ερωτικό  γαιτανάκι
αλλά με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά κλειδώνουν μέσα τους τα πραγματικά τους συναισθήματα και αυτό σταδιακά τους οδηγεί στην απομόνωση αφού δεν μπορούν να ανοιχτούν και ομοογήσουν σε κανένα πως πραγματικά νοιώθουν . Γι αυτό και  κάποιοι νοιώθουν κάποια στιγμή την ανάγκη να ομολογήσουν στον έξω κόσμο την ανερωτικότητά τους, να σταματήσουν τις προσποιήσεις και να μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια για το πως νοιώθουν.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ένας ανερωτικός μπορεί να επιλέξει να μιλήσει στους γύρω του για το θέμα είναι για να αρχίσει σταδιακά να γίνεται αντιληπτό στον κόσμο και στην κοινωνία ότι υπάρχει και αυτό το είδος ανθρώπων και θα πρέπει να γίνει εξίσου αποδεκτό με τους υπόλοιπους.
Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί ανερωτικοί νοιώθουν μόνοι , πληγωμένοι, ανάπηροι  ή και σχεδόν υπάνθρωποι.
Σταδιακά όλοι και περισσότεροι ανερωτικοί κάνουν το βήμα και αυτοπαρουσιάζονται στην κοινωνία μας και η ανερωτικότητα ώς ερωτική κατεύθυνση θα γίνει αναπόφευκτα ευρέως γνωστή.
Κάθε ανερωτικός που ομολογεί ανοικτά το γεγονός της ανερωτικότητάς του αυξάνει με την προσπάθειά του την πιθανότητα οι υπόλοιποι ανερωτικοί να μην χρειάζεται να συνεχίσουν να ζούν στην αφάνεια , την πίκρα και την ντροπή.
Βέβαια ισχύει πάντα πως είναι προσωπική υπόθεση του καθενός το πως θα χειριστεί το θέμα της ανερωτικότητας.
Και όλες οι επιλογές
 π.χ.
-Δεν το λέω πουθενά και παριστάνω ότι συμμετέχω στο σεξουαλικό παιχνίδι 
-Δεν το λέω πουθενά αλλά δεν παριστάνω ότι είμαι και σεξουαλικός.
-Το λέω μόνο σε 1-2 κολλητούς φίλους για να έχω κάποιον να μιλάω.
-Μιλάω ανοικτά σε όλους.
-Έχω 2 προσωπικότητες . Μία στην καθημερινή μου ζωή που παριστάνω τον σεξουαλικό και μία στο διαδίκτυο που μιλάω ανοικτά για το θέμα.
-Έχω βρεί τον δικό μου τρόπο να το διαχειρίζομαι.
Είναι όλες απόλυτα αποδεκτές και σεβαστές.

Visit the FAQ in AVEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου