Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρο Δαχτυλίδι Σύμβολο Ανερωτισμού - Asexuality Black Ring

Σύμφωνα με τις στατιστικές (που όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια) οι ανερωτικοί αποτελούν το 1% του πληθυσμού της γης. Βέβαια οι ίδιοι οι ανερωτικοί πιστεύουν ότι ο λόγος που τα νούμερα δείχνουν τόσο χαμηλά είναι γιατί μέχρι προσφατα ο ανερωτισμός δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα και μπορεί να υπάρχουν αρκετοί ανερωτικοί ανάμεσά μας που δεν έχουν όμως ακόμα συνειδητοποιήσει ότι ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία.
Βασικός στόχος λοιπόν τον συνειδητοποιημένων ανερωτικών είναι ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αποδοχή και αυτής της "σεξουαλικής" προτίμησης.
Το βασικότερο όμως πρόβλημα σήμερα  των συνειδητοποιημένων ανερωτικών δεν είναι τόσο η μη αποδοχή τους από την σεξουαλική κοινότητα (άλλωστε ποτέ κανείς δεν φυλακίστηκε ή βασανίστηκε ή έστω έχασε την δουλειά του απλώς και μόνο γιατί δεν ήθελε να κάνει ερωτικές πράξεις) , όσο τό γεγονός ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν ο ένας τον άλλον έτσι ώστε και να ομαδοποιηθούν σε κοινότητες (όπως οι ομοφυλόφιλοι π.χ.) αλλά και να δημιουργήσουν μεταξύ τους μακροχρόνιους δεσμούς και σχέσεις χωρίς ερωτικές υποχρεώσεις.
Είναι λοιπόν μόνιμο θέμα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη της ανερωτικής κοινότητας του AVEN  πως μπορεί ένας ανερωτικός να δείξει την ασεξουαλική του ταυτότητα προς τον έξω κόσμο.
Οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν συμφωνούν ακόμα  όλοι αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτό ότι ένα μαύρο δαχτυλίδι που φοριέται στο μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού είναι  το βασικό σύμβολο ανερωτισμού .


Οι αγγλομαθείς μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις σχετικές συζητήσεις στα αντίστοιχα φόρουμ του AVEN
 Asexuality Black Ring Poll
The Black Ring Thing
The Black Ring Thing revisited
The asexual black ring.... thing


Βέβαια εκτός της ανερωτικής κοινότητας υπάρχουν και αρκετές άλλες ομάδες ατόμων που χρησιμοποιούν το μαύρο δαχτυλίδι για να συμβολίσουν κάτι τελειώς διαφορετικό.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους διαφορετικούς συμβολισμούς του μαύρου δαχτυλιδιού εδώ
http://www.ehow.com/about_6748891_meaning-black-ring_.html

Κι ας μην ξεχνάμε ότι την μεγαλύτερη ζημιά σε ένα σύμβολο μπορεί να την κάνει η μόδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου